TIPS FRÅN COACHEN

oktober 26, 2023

Hur låter du på sociala medier?

Kvalitet, service och innovation ”Där har vi verkligen satt det – DET ska vi leverera!” hojtar vit medelålderns man (sorry not sorry för vild generalisering) vid valfritt konferensbord. Zzzzzz….

I mitt (du kan se längst ner vilken tjej som absolut skrivit brevet) jobb har jag mött oändligt många företag som rungat de där orden, eller en snarlik harang. Men hur många miljoner företag finns det redan, som också påstår sig revolutionera med de orden. För många! När man tänker efter, är det inte ett minimum för att ens driva ett vettigt företag idag? Jag som konsument är knappast sist ut med att förvänta mig mer.

Marknadsföringens bigga no no är att bli en kopia av din konkurrent. Det är ju många gånger tur, eftersom så få företag har tänkt klart. De som stannat vid ”kvalitet, service och…” ja SNARK – tänk längre än dem! Det kan bli en av dina stora konkurrensfördelar.

Men hur hittar du din ton(alitet) när du katten inte vet var du lagt den från början? Sätt dig ner och läs högt från dina texter. Noterade du nu – LÄS HÖGT? Dina texter i nyhetsbrev, på din instagram, svar på DM och inlägg på Linkan idag. Hur LÅTER du? Som någon man gillar, någon man litar på och vill hänga med? Ligger det i linje med hur du vill uppfattas? Inte det nej. Skräll…

Tillbaka till ritbordet. Marsch iväg! Finns de någon i din bransch som har tagit klivet och hittat en egen språklig väg? Låt dig inspireras av modet. Och släpp allt ”jag kan och vet bäst, jag är proffesioeeeeeell”! Igen – det säljer noll sand i Sahara. Är du kul, är ditt bolag cool, vill jag vara en del av det, vill jag ”ha det hon har” när jag ser dina produkter snurra i SoMe. Sätt ord på DET då.

Och du, om du hittat de där orden och satt tonen. Håll i och håll ut. Ändra inte en sån himlans massa. Låt kunderna/läsarna/följarna hinna tro på det du förmedlar, i text och bild.

Pratar en himla massa mer kring detta med varumärkesbyggande och marknadsföring i sociala medier med Marina och Kristin i deras härliga och bjussiga podd Marina & Krickelings podcast både i avsnitt 33 och avsnitt 40.

Tycker du det är krångligt, klurigt svårt och vill att jag ska komma till någon form av undsättning så finns jag här.

Och där tog det slut på dagens oombedda tips från coachen. Varsågoda!

Ha de gött haaaaj!

//Anna M.

 

Så var det det där med kakor

Denna webbplats använder cookies för att få statistik över besöksantal via Google Analytics. Vi sparar ingen personlig data såvida du inte köper något i vår webshop. Då sparas dina kontaktoch adressuppgifter  uppgifter så vi kan expidera din order. Klickar du okey så bekräftar du att du tagit del av denna information.

Tack för din uppmärksamhet