Att boka bröllopsfotograf – en smidig liten guide.

augusti 29, 2022

Det här med bröllop hörni – livets största fest va? Sedan startskottet för bröllopsfotograf-karriären nyårsaftonen 2014/2015 har vi haft den äran att dokumentera en väldans massa bröllop. Därmed har vi också samlat på oss en hel del braiga tips inför den stora dagen, framförallt med fokus på fotograferingen såklart, som vi tänkte dela med oss av!

Steg 1 – Hitta rätt fotograf!

Om vi ska tala klarspråk – beställarkompetensen i det här landet behöver bli bättre. Vad menas? Jo, som kund behöver du ha klart för dig vad det är du letar efter. Gör research genom att kolla in Instagram och Pinterest (sök på hashtaggen ”bröllopsfotograf” t ex) eller googla. Vilka bilder gillar ni? Alla fotografer har sin ”bildstil” så det gäller att hitta en stil ni tycker om och som lirar med er och era förväntningar. Gör med fördel denna research tillsammans med er partner så ni är överens om en stil ni båda gillar!

Steg 2 – Kontakt!

Band, mat och fotograf – det är dessa saker man bör prioritera att boka så snart man bestämt sig för när man vill gifta sig. Det är dessa som blir bokade först och det finns liksom bara ett visst antal lördagar i juni, juli och augusti som 95 % av Svea Rikes kärlekspar vill gifta sig. Dessa lördagar går åt fort. Är man däremot öppen för mysiga höstbröllop i oktober eller ett vinterbröllop för att pigga upp ett annars dötråkigt februari eller mars så brukar det vara lättare. Kontakta fotografen på det sätt som passar er – mail kan ju vara en bra start bara för att etablera kontakt. Eller så ringer man. Telefonskräcken is real, men för blivande brudpar gör vi undantag.

Steg 3 – Hur många timmar?

De flesta bröllopsfotografer erbjuder paket med olika antal timmars fotografering och här gäller det att tänka till på vad man vill få ut av sin fotografering. Vi gillar ju storytelling och det som man kallar ”dokumentärt bröllopsfoto”. Att få med de där ögonblicken när makeupen läggs, när slipsen knyts, när barnen ska ha mat mitt i allt eller när ni möts för första gången den dagen, det är något visst och det hjälper en att minnas atmosfären hela dagen. Vi har valt att erbjuda paket om 4 timmar (Himla dejligt), 8 timmar (Mycket dejligt) och heldag (Deiligast), och detta utifrån våra erfarenheter av vad som funkar bäst. Självklart är vi öppna för era önskemål och kan anpassa oss efter exakt antal timmar ni önskar med. Såklart.

BRÖLLOPSPAKET

Himla Deiligt:

  • 4 timmar sammanhängande fotografering (t ex porträtt, vigsel och gratulationer efteråt)
  • Konsultation innan bröllopet (ca en månad innan D-day brukar vara lagom) antingen irl eller via Skype.
  • Minst 100 hög- och lågupplösta bilder levereras för privat och icke kommersiellt bruk via nedladdningsbar länk på Pixieset. De högupplösta håller för egen framkallning upptill 21×30 cm. Större förstoringar inramade eller fine art print finns separat prislista för som mailas vid förfrågan

Pris: 13 000 kr

Mycket Deiligt:

  • 8 timmar sammanhängande fotografering (t ex förberedelser, porträtt och vigsel)
  • Konsultation innan bröllopet (ca en månad innan D-day brukar vara lagom) antingen irl eller via Skype
  • Minst 200 hög- och lågupplösta bilder levereras för privat och icke kommersiellt bruk via nedladdningsbar länk på Pixieset. De högupplösta håller för egen framkallning upptill 21×30 cm. Större förstoringar inramade eller fine art print finns separat prislista för som mailas vid förfrågan

Pris: 25 000 kr

Mega Deiligt:

  • Heldag; vi är med er från era förberedelser till brudvalsen
  • Konsultation
  • Minst 400 hög- och lågupplösta bilder levereras för privat och icke kommersiellt bruk via nedladdningsbar länk på Pixieset. De högupplösta håller för egen framkallning upptill 21×30 cm. Större förstoringar inramade eller fine art print finns separat prislista för som mailas vid förfrågan

Pris: 35 000 kr 

För platser utanför Varbergs kommun tillkommer en resersättning på 600 kr/timme. Vid bröllop på annan ort kan i vissa fall hotellövernattning tillkomma.

Steg 4 – BOKA

När vi kommit överens om att vi är en match made in heaven och hur många timmar ni vill att vi ska vara med er på er dag så bokar vi. Till säkerhet för både er och oss får ni en bokningsbekräftelse och en faktura på 20 % av priset som en deposition, tillsammans med ett avtal som ska signeras av båda parter. Depositionen betalas inte tillbaka om ni av någon anledning ångrar er eller om det kommer någon slags pandemi eller liknande som sätter allt ur spel. Summan dras av på den slutliga fakturan som kommer i samband med att vi levererar era bilder. Avtalet är bindande för båda parter.

Så var det det där med kakor

Denna webbplats använder cookies för att få statistik över besöksantal via Google Analytics. Vi sparar ingen personlig data såvida du inte köper något i vår webshop. Då sparas dina kontaktoch adressuppgifter  uppgifter så vi kan expidera din order. Klickar du okey så bekräftar du att du tagit del av denna information.

Tack för din uppmärksamhet